Floriade Expo 2022 officieel geopend door koning Willem-Alexander

ALMERE • Wo 13 april 2022 | 15:28 • Woensdag 13 april 2022 | 15:28

Koning Willem-Alexander heeft de Floriade Expo 2022 in Almere officieel geopend. Hij plantte samen met drie jongeren een 'cress' waarmee de levende afbeelding van Floriade 2022 volledig werd gevuld. Het Almeers Jeugd Symfonie Orkest speelde een stuk van de negende symfonie 'Uit de nieuwe wereld' van Antonín Dvořák.

Eerder op de middag kreeg de koning een rondleiding op het terrein van de wereldtuinbouwtentoonstelling. Daarbij bezocht hij onder meer de paviljoens van de Dutch Innovation Experience en Suriname. Daarvoor heetten onder meer de interim-burgemeester en de oud-burgemeester van Almere Ank Bijleveld en Annemarie Jorritsma de koning welkom.

Een volledig overzicht van de openingsdag van de Floriade, zie je hier.

Na het planten van de cress bracht koning Willem-Alexander nog een bezoek aan het paviljoen van Amsterdam-Almere waarna hij per buggy over het terrein reed en kort sprak met hoveniers die het groen op de Floriade hebben aangelegd. De middag werd afgesloten met een rit in de 850 meter lange kabelbaan die van het Utopia Island naar het eindstation aan de andere kant van snelweg A6 loopt.

Donderdag gaat de wereldtuinbouwtentoonstelling open voor het publiek. De Floriade duurt tot en met 9 oktober.

Openingshandeling met flashback naar 1986
De openingshandeling van koning Willem-Alexander leek veel op de handeling die zijn moeder, toen koningin Beatrix, deed bij de vorming van de provincie Flevoland in 1986.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel