Kraggenburg krijgt een urnenmuur

KRAGGENBURG • Vr 15 april 2022 | 10:16 • Vrijdag 15 april 2022 | 10:16

Op de begraafplaats in Kraggenburg verrijst binnenkort een urnenmuur. Dat zegt Krijn de Hamer. Volgens de vice-voorzitter van Dorpsbelang Kraggenburg wordt gewerkt aan een ontwerp voor een stenen muur met een tuin eromheen.

De muur moet bij de ingang van de begraafplaats van Kraggenburg komen te staan. In het bouwwerk komen veertien 'nissen' om urnen in te plaatsen, zegt De Hamer. Volgens de vice-voorzitter lijkt dat voorlopig voldoende omdat andere dorpen in Noordoostpolder met een urnenmuur tussen de 10 en 20 plekken te bieden hebben. Zo moeten er dertien nissen komen in Ens.

Behoefte
Het is nog de vraag hoe snel de nissen gevuld zullen zijn. Volgens De Hamer is er niet direct vraag naar een plek in de muur, maar willen Kraggenburgers wel de mogelijkheid hebben om een urn in eigen dorp te kunnen plaatsen. Dat kan al in meerdere andere dorpen in Noordoostpolder en dat wil men ook in het eigen dorp, aldus de vice-voorzitter.

Kosten
Dorpsbelang Kraggenburg is nu bezig met de vergunning. De gemeente heeft 5.000 euro verstrekt voor de urnenmuur en omliggende tuin, er is nog 15.000 euro extra nodig. Daarvoor wil de organisatie fondsen aanschrijven. Ook wordt gekeken of werk uit handen is te nemen door vrijwilligers.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel