Almeerse FVD-er Hadderingh geschokt over oproep tot geweld

ALMERE • Vr 15 april 2022 | 13:19 • Vrijdag 15 april 2022 | 13:19

Het Almeerse raadslid van Forum voor Democratie, Brent Hadderingh, heeft geschokt gereageerd op een brief waarin een linkse activist oproept om geweld tegen hem te gebruiken.

"Ik zie het als bedreiging en het aansporen van anderen tot geweld. Ik ben niet bang dat de schrijver van de brief zelf tot actie overgaat, maar het is wel heel vervelend dat het aan mij gericht is", aldus Hadderingh.

Transgenders
In de brief, die deze week aan de gemeenteraad van Almere is gestuurd, betoogt de als extreem links bekend staande activist Paul Treanor dat het gebruiken van geweld tegen Hadderingh is toegestaan vanwege zijn standpunt over transgenders. "De vrijheid van Brent Hadderingh moet worden ingeperkt, omdat hij als anti-transgender activist per definitie een gevaar vormt voor anderen", stelt Treanor.

"Als we geen geweld toestaan, dan kunnen deze kwetsbare minderheden zich niet verdedigen, tegen aanvallen door hun vijanden. Defensief geweld is zowel onvermijdelijk, als moreel noodzakelijk."

Treanor publiceert met enige regelmaat artikelen waarin hij oproept tot geweld. Zo deed hij dat al in 2002, toen hij opriep om de doodstraf voor politicus Pim Fortuyn in te voeren en voor rijke mensen met een vermogen van meer dan 1 miljoen euro.

Niet de eerste keer
Hadderingh gaat zich nog beraden of hij aangifte gaat doen. Op 2 maart kwam er volgens Hadderingh ook al een brief binnen met dezelfde strekking. Die was toen gericht aan de gemeenteraad van Almere. Daarin werd de FVD-er niet persoonlijk genoemd.

"Ik ben de politiek ingegaan omdat ik dingen wil veranderen en met andere partijen daarover in discussie wil gaan. Het is treurig dat mensen mij op deze manier de mond willen snoeren", zegt Hadderingh.

De fractievoorzitter zegt dat hij wel verwacht had dat er reacties zouden komen op zijn opvattingen. De brief was gericht aan de gemeenteraad, maar Hadderingh gaat ervan uit dat de andere raadsleden 'dit ver van zich afwerpen'. "Deze meneer heeft gewoon psychische hulp nodig denk ik", zegt Hadderingh. "Dat ik in de eerste twee weken gelijk een dreigbrief kreeg had ik niet op mijn lijstje staan van verwachtingen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel