FvD wil 'Renaissanceschool' oprichten in Almere

ALMERE • Do 21 april 2022 | 10:20 • Donderdag 21 april 2022 | 10:20

De politieke partij Forum voor Democratie verwacht in augustus onder meer in Almere een particuliere basisschool te openen. Dat zegt initiatiefnemer Ralf Dekker in NRC. Ouders moeten 200 tot 300 euro per maand gaan betalen als ze een kind op zo'n 'Renaissanceschool' doen.

De partij van Thierry Baudet wil vanaf juni bijeenkomsten houden in gemeenten waar de eerste scholen moeten komen. FVD denkt daarbij vooral aan steden waar de partij in de gemeenteraad zit, zoals in Almere waar de partij twee zetels kreeg bij de gemeenteraadsverkiezingen.

De scholen moeten vernieuwingsonderwijs combineren met klassieke onderwijsmethoden, zoals rijtjes leren en staartdelingen. "De degelijkheid van het onderwijs wordt verstoord door modegrillen, zoals iPad-scholen, te vroege seksuele voorlichting, klimaathysterie en coronapaniek. Via overkoepelende besturen lijdt het onderwijs steeds meer onder inhoudelijke beïnvloeding vanuit de overheid en de EU", aldus de website van de Renaissancescholen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel