Dorpshuis Het Roefje officieel open als dagbesteding

ENS • Za 23 april 2022 | 17:01 • Zaterdag 23 april 2022 | 17:01

Dorpshuis Het Roefje in Ens is weer officieel open. Het werd zaterdagmiddag geopend door burgemeester Roger de Groot en jeugdburgemeester Ids Hammen. Het gebouw wordt nu voor twee dagen per week gebruikt als dagbesteding voor de zorggroep Oude en Nieuwe Land. Ook wordt het nog steeds gebruikt voor alle activiteiten van ENS & CO.

De dagbesteding in Ens voor mensen met een WMO-indicatie zou in 2019 gesloten worden. "Toen zijn de mensen in het dorp een beetje in opstand gekomen", zegt Kees van Koulil van Stichting Het Roefje. Een aantal dorpsbewoners heeft zich ingezet om ervoor te zorgen dat de dagbesteding behouden kon worden. "We wilden koste wat het kost de dagopvang in het dorp behouden. Toen hebben we gezocht naar een geschikte locatie en toen kwamen we bij Het Roefje uit. Maar het gebouw moest dan wel verbouwd worden."

Er is een nieuwe keuken geplaatst en ook de vloeren en plafonds zijn gemoderniseerd. Ook heeft het gebouw nu zonnepanelen. "De totaalkosten zijn 85.000 euro", zegt Van Koulil. "Gelukkig hebben we subsidie gekregen van de gemeente en het Oranjefonds. Zo hebben we alles bij elkaar gekregen." Vrijwilligers hebben bijna 1400 uur aan dit project gewerkt.

Lintje
Voor de voorzitter van Stichting Het Roefje was er zaterdag nog een verrassing. Van Koulil kreeg tijdens de opening van het dorpshuis een koninklijke onderscheiding van de burgemeester vanwege zijn jarenlange inzet voor het dorp. "Dat lintje was een hele verrassing ja", zegt Van Koulil. "Ik voel me een beetje bezwaarlijk en blij. Ik weet niet of ik het verdiend heb hoor. Ik ga gewoon door."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel