Politie pakt vier rijbewijzen af voor rijden onder invloed

LELYSTAD • Ma 25 april 2022 | 10:32 • Maandag 25 april 2022 | 10:32

De politie in Lelystad heeft het afgelopen weekend maar liefst vier rijbewijzen ingenomen vanwege rijden onder invloed. Eén van de betrapte drankrijders kwam er na zijn verplichte bezoek aan het politiebureau achter dat zijn bromfiets in de tussentijd gestolen was.

De 30-jarige man uit Lelystad bleek overigens twee keer zoveel gedronken te hebben als is toegestaan. Zijn bromfiets, een BTC van het type Riva die nog wel op slot was gezet, is nog altijd spoorloos.

Beschonken bestuurster ramt betonnen paaltje
Tijdens een surveillance bij 't Pleintje in het centrum van Lelystad zag de politie hoe een wegrijdende automobiliste al na een meter een betonnen paaltje ramde. De 27-jarige Lelystedelinge bleek 2,5 keer meer gedronken te hebben dan is toegestaan.

Ook langzaam rijdende bestuurder is de pineut
Een 23-jarige man uit Zeewolde liep zondag tegen de lamp op de Zuigerplasdreef in Lelystad. Het viel agenten op dat de man te langzaam reed over de weg. Ook hij had twee keer meer gedronken dan is toegestaan.

Als vierde in de rij verloor ook een 32-jarige man uit Lelystad zijn rijbewijs. Hij kan daarnaast een forse boete tegemoet zien. De man reed in de nacht van zondag op maandag slingerend over de Ganzeweg. Hij had bijna vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel