Weer schaap doodgereden op weg langs dijk

ESPEL • Do 28 april 2022 | 8:41 • Donderdag 28 april 2022 | 8:41

Dierenambulance Noordoostpolder is op Koningsdag opnieuw geconfronteerd met een vermoedelijk doodgereden schaap op de weg langs de dijk in Noordoostpolder. Dit keer lag het dier op de Westermeerdijk ter hoogte van Espel. Afgelopen maandag werd er bij Nagele aan de Zuidermeerdijk een dood lammetje gevonden; twee andere lammetjes waren zwaargewond.

De dierenambulance kreeg woensdag telefoontjes over een bloedend schaap op het pad. Toen medewerker Ron Groenink daar aankwam, was het dier al niet meer in leven. Hij vermoedt dat ook dit schaap het slachtoffer is geworden van motorcrossers die 's nachts over het pad racen.

Die racers spelen niet alleen met het leven van de schapen, zegt Groenink. De kans is volgens hem groot dat ze zelf van de dijk vallen, en dat is met de stenen daar levensgevaarlijk. Hij pleit voor een hek of schrikdraad, zodat de schapen het pad niet meer op kunnen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel