Aeres Hogeschool opent derde toren in kasgebouw

DRONTEN • Do 28 april 2022 | 9:53 • Donderdag 28 april 2022 | 9:53

De Aeres Hogeschool in Dronten neemt donderdag een derde toren officieel in gebruik. Het gaat om een zogenoemd 'kasgebouw', waar al twee torens stonden. Door de groei van het aantal studenten is er meer ruimte nodig.

Volgens directeur Jolanda Berntsen waren er destijds ongeveer 1600 studenten, terwijl het er inmiddels 2500 zijn. "We hebben de afgelopen jaren gebruikgemaakt van noodlokalen, die we nu opgeven voor de nieuwbouw." In het derde gebouw is naast lokalen ook een evenementenruimte gerealiseerd. Verder heeft de studentenvereniging er onderdak gekregen.

Hoewel tijdens de coronapandemie het onderwijs via internet een grote vlucht heeft genomen, is dat bij Aeres inmiddels weer anders, zegt Berntsen. "We vinden het belangrijk dat we verbinding maken met de studenten en dat de studenten ook van elkaar leren en het goede gesprek voeren", stelt de directeur. "We zijn dan ook heel blij dat studenten massaal weer terugkomen naar de hogeschool. Je hoort wel geluiden dat de scholen of de collegezalen wat leeg blijven, gelukkig zien we dat bij ons niet."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel