Gemeente wil zonnepanelen op gemeentewerf in Emmeloord

NOORDOOSTPOLDER • Vr 29 april 2022 | 9:23 • Vrijdag 29 april 2022 | 9:23

De gemeente Noordoostpolder wil zonnepanelen plaatsen op het terrein van de gemeentewerf in Emmeloord. Het is de bedoeling dat de panelen voor het einde van dit jaar zijn aangebracht.

Het college van B en W ziet dat het materieel en vervoer op de gemeentewerf de nodige energie vragen. Dat zorgt op bepaalde momenten al voor overbelasting van het energienetwerk.

Stroom opslaan
Straks kan de eigen opgewekte energie worden opgeslagen via een accu. Er hoeft dan minder snel gebruik worden gemaakt van stroom op het zwaarbelaste elektriciteitsnetwerk.

De gemeente wil de maatregel ook nemen vanwege de duurzaamheidsdoelstelling in 2030. In dat jaar moet de gehele gemeentelijke organisatie energieneutraal zijn. Daarmee wordt bedoeld dat er minstens evenveel energie wordt opgewekt als verbruikt.

Kosten
Het plaatsen van de zonnepanelen kost naar verwachting zo'n 139.000 euro. Voor het aanpassen van de materiaalloods, waar de panelen komen te liggen, is nog eens 29.000 euro nodig.

Nadat de gemeenteraad akkoord is gegaan met het voorstel, kan gestart worden met het project.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel