Spoorbaanpad krijgt volgend jaar nieuwe fietsbruggen

ALMERE • Vr 29 april 2022 | 10:03 • Vrijdag 29 april 2022 | 10:03

In de zomer van 2023 moeten twee nieuwe bruggen klaar zijn aan het Spoorbaanpad in Almere. Het gaat om de bruggen naast het spoor over de Hoge en de Lage Vaart. De oude bruggen worden vervangen omdat ze te smal zijn voor het aantal fietsers dat er gebruik van maakt.

De aanbestedingsprocedure begint op korte termijn. De gemeente hoopt over een aantal maanden een aannemer te hebben gevonden. Dat is ook het moment dat er voorgefabriceerde onderdelen besteld zullen worden voor de bruggen.

De huidige bruggen blijven tijdens de aanleg van de nieuwe gewoon open, zegt een woordvoerder van de gemeente. Almere heeft 2,5 miljoen euro subsidie gekregen van de provincie Flevoland en het Rijk om de fietsbruggen te vervangen. De stad legt zelf nog 4,5 miljoen euro bij.

Dit nieuws is afkomstig van verslaggever Vincent Smit. Hij richt zich dit jaar speciaal op nieuws uit Almere voor Omroep Flevoland en 1Almere. Voor tips: vincent.smit@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel