Lelystad krijgt één miljoen euro om jeugd uit drugscriminaliteit te houden

LELYSTAD • Vr 29 april 2022 | 16:29 • Vrijdag 29 april 2022 | 16:29

Lelystad krijgt bijna 1 miljoen euro van het Rijk om jongeren uit de drugscriminaliteit te houden. Steeds vaker worden kinderen geronseld door drugscriminelen om betaalde klusjes te doen. De overheid wil vooral de kwetsbare groep uit armere gezinnen daartegen beschermen.

De landelijke overheid investeert 82 miljoen euro om vijftien gemeenten te helpen georganiseerde misdaad tegen te gaan. Lelystad staat ook op die lijst omdat er een aantal wijken met dit soort problemen zijn.

"In Lelystad Oost is het zo dat je daar opgroeit met minder kansen", legt Mieke Baltus, burgemeester van Lelystad uit. "Er zijn meer van dit soort wijken in het land en daar is extra aandacht voor. Dat is om onze jeugd in die wijken meer kansen te geven om veilig op te groeien."

Geld gaat naar activiteiten
Het geld zal volgens de burgemeester geïnvesteerd worden in zinvolle activiteiten zodat de jeugd niet doelloos over straat zwerft.

"Waar we bang voor zijn is als de kinderen niets te doen hebben. Als er geen aanbod is naast de schooltijd om zich te ontwikkelen. Omdat ze dan bij wijzen van spreken van het schoolplein kunnen worden geplukt om ergens een paar euro te kunnen verdienen in het drugscircuit", aldus Baltus.

De miljoen euro die Lelystad krijgt is in principe bedoeld voor de huidige regeerperiode.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel