Ontwikkelaar stopt met plan woningbouw Waterloopbos, zonnepark weer actueel

MARKNESSE • Za 30 april 2022 | 10:51 • Zaterdag 30 april 2022 | 10:51

Tussen het Waterloopbos en het Voorsterbos bij Marknesse komen toch geen woningen. Dat laat ontwikkelaar Martin Daniëls desgevraagd aan Omroep Flevoland weten. Hij is teleurgesteld in de gemeenteraad die bedenkingen bij het plan heeft. In plaats van woningbouw heeft Daniëls nu zijn oorspronkelijke plan voor de aanleg van een groot zonnepark weer opgepakt, waarvan de vergunning in behandeling is.

Omdat de gemeenteraad zo'n zonnepark eerst wel een goed idee vond, maar daar later op terugkwam, wilde de gemeente de grond van Daniëls kopen. "Maar daar kwamen we niet uit", vertelt de ondernemer. "Vervolgens heb ik het idee geopperd er dan maar natuur aan te leggen, in combinatie met duurzame woningen. De wethouder was daar enthousiast over. Er is toen besloten om hier een plan voor te maken. We zijn daar een jaar mee bezig geweest en hebben er ook kosten voor gemaakt."

'Geen woningen dan maar een zonneweide'
Martin Daniëls zet nu alsnog het plan voor de zonneweide door. Hij claimt een toezegging te hebben van de netbeheerder dat het zonnepark aangesloten kan worden op het stroomnet. Volgens Daniëls dreigt die toezegging te vervallen. Hij zegt dat de tijd daarom dringt.

In een reactie zegt de gemeente dat de geplande zonneweide niet in het bestemmingsplan past, maar wel in het beleidskader en in de structuurvisie 'Zon in de polder'. "Daniëls heeft weliswaar een omgevingsvergunning aangevraagd voor de zonneweide, maar daarop zijn zienswijzen ingediend. De gemeente moet die nog beantwoorden. Pas daarna kan de omgevingsvergunning verder in procedure gebracht worden", aldus een woordvoerder.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel