Overvaller Trekpleister Almere Haven overmeesterd door omstanders

ALMERE • Za 30 april 2022 | 11:59 • Zaterdag 30 april 2022 | 11:59

Een overvaller van de Trekpleister in Almere Haven is zaterdagochtend door burgers in de winkel overmeesterd. De politie heeft de overvaller gearresteerd.

Volgens de politie zagen twee winkeliers aan de Brink rond 10:45 uur een jongeman rondlopen die uiteindelijk de Trekpleister inging. Omdat ze er geen goed gevoel bij hadden, besloten ze hem tot in de winkel te achtervolgen. Eenmaal daar zagen ze de man daadwerkelijk een overval plegen. Hij dreigde bij de kassa met een vuurwapen. De winkeliers besloten toen om de overvaller tegen de vloer te werken. Bij het incident raakte niemand gewond.

De overvaller blijkt een 15-jarige jongen uit Lelystad te zijn. De politie is het tweetal zeer erkentelijk voor hun daad en noemt hun actie dapper.

Het is de tweede keer in korte tijd dat in het centrum van Almere Haven een overval is gepleegd. Vorige week drong een man de Kruidvat aan het Plein binnen. Hij wist daarbij iets buit te maken. Het is niet bekend of de politie deze overvaller inmiddels heeft opgespoord.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel