Gemeente doet huis-aan-huis controle op hondenbezit

LELYSTAD • Ma 2 mei 2022 | 10:57 • Maandag 2 mei 2022 | 10:57

Gemeente Lelystad controleert vanaf maandag 9 mei huis-aan-huis op hondenbezit. In de gemeente moeten eigenaren hondenbelasting betalen. Volgens de gemeente meldt niet iedere inwoner van Lelystad dat hij een hond heeft. Daarom controleert de gemeente regelmatig de hondenbelasting.

De controle wordt uitgevoerd door hondencontroleurs van de firma Legitiem. Zij bezoeken de komende weken alle huisadressen in Lelystad. Met een pasje legitimeren de controleurs zichzelf. Als ze een hond tegenkomen waar geen hondenbelasting voor wordt betaald, dan moet de hond via een aangifteformulier of de website van de gemeente met een DigiD alsnog aangemeld worden. Hierdoor hebben de controleurs een overzicht van huizen waar wel of geen honden aangemeld zijn. Als de controleurs vermoeden dat er een hond in huis is, maar er verder niemand thuis is, wordt er een aangifteformulier in de brievenbus gelegd.

Iedereen in Lelystad die één of meerdere honden houdt, is verplicht hiervan aangifte te doen bij de gemeente. Voor blindengeleidehonden, hulphonden of politiehonden hoeft volgens de gemeente geen hondenbelasting te worden betaald. Wanneer blijkt dat een hond niet of te laat is aangegeven, dan kan de gemeente een boete van € 100,- opleggen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel