Man die zorgde voor dreigende situatie aan de Cumulus aangehouden

ZEEWOLDE • Di 3 mei 2022 | 15:03 • Dinsdag 3 mei 2022 | 15:03

De politie heeft in het appartementencomplex aan de Cumulus in Zeewolde de man aangehouden die dinsdagmiddag zorgde voor een dreigende situatie. De man had volgens de politie verschillende dreigementen geuit en er was mogelijk sprake van ontploffingsgevaar. Alle appartementen in het complex werden daarom ontruimd.

De man is uit de woning gehaald en in de ambulance gezet. De politie gaat nu eerst met de man in gesprek, zegt een woordvoerder. Als het weer helemaal veilig is, mogen de bewoners van het appartementencomplex terug naar huis. "We gaan nu eerst in de woning kijken of er nog bijzondere dingen gevonden worden. Als het helemaal veilig is worden de woningen vrijgegeven, maar eerst op onderzoek uit."

Na de dreigementen zette de politie de omgeving van de straat af. Een aanhoudingseenheid van de Dienst Speciale Interventies (DSI) was in Zeewolde aanwezig. Onderhandelaars van de politie probeerden met de man in contact te komen. Een gespecialiseerd team van de brandweer was ook in Zeewolde.

Het is nog onbekend wat de aard van de bedreigingen was, maar volgens de woordvoerder waren ze ernstig genoeg om de woningen uit voorzorg te ontruimen. De inwoners van de appartementen werden in een ruimte van het gemeentehuis opgevangen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel