Buren waarschuwden al een jaar voor verwarde man

ZEEWOLDE • Di 3 mei 2022 | 23:04 • Dinsdag 3 mei 2022 | 23:04

De verwarde man die dinsdag in Zeewolde werd aangehouden, zorgde al langer dan een jaar voor problemen. Dat zeggen verschillende buren van de man. Het appartementencomplex aan de Cumulus werd door politie ontruimd vanwege een mogelijk dreigende situatie.

De bewoners werden opgevangen op het gemeentehuis van Zeewolde. Ze moesten het huis op stel en sprong verlaten, vertelt één van hen. "We konden alleen onze portemonnee meenemen en het gas uit doen. En dan moesten we er uit", zegt een mevrouw voor de deur van het gemeentehuis van Zeewolde. Ze wist direct waar het om ging. "Dit speelt al een jaar. We zaten er echt op te wachten dat zoiets zou gaan gebeuren. Vorige week zei hij al dat hij de flat in de fik wilde steken."

Volgens een andere bewoner bij het gemeentehuis was de verwarde man zeer agressief naar omstanders. "Hij dreigde dat hij mensen overhoop wilde steken. Daar had hij geen enkele moeite mee." De twee buren zijn er van overtuigd dat de verwarde man in staat was om zijn dreigementen ook uit te voeren. "Hij is echt gevaarlijk. Hij heeft eens een vuurtje gestookt in zijn huiskamer."

Volgens de buren hebben zij de woningcorporatie en de politie al lang geleden geïnformeerd over het gedrag van de man. Het verbaast hen dat er niet eerder is ingegrepen. "Met als gevolg dat wij halsoverkop het huis uit moesten", zegt één van de dames. "Ik heb drie uur in de kou op mijn pantoffels buiten gestaan bij het water."

De verwarde man werd aan het einde van de middag aangehouden. De politie heeft eerst onderzocht of alles veilig was. De bewoners zijn daarna geïnformeerd dat zij weer naar huis mochten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel