Verdachte mogelijke gijzeling Botenbuurt gearresteerd

EMMELOORD • Wo 4 mei 2022 | 19:08 • Woensdag 4 mei 2022 | 19:08

De politie heeft woensdagavond iemand gearresteerd in een huis aan de Botterstraat in Emmeloord bij een mogelijke gijzeling. Er zouden geen gewonden zijn gevallen, wel is een slachtoffer in een ambulance opgevangen. De situatie was na enkele uren onder controle. De verdachte werd in de woning gearresteerd en weggeleid.

Er is nog steeds veel onbekend, maar de omgeving van de Botterstraat werd urenlang afgezet en buurtbewoners moesten binnenblijven. Een aanhoudingseenheid van de Dienst Speciale Interventies was in Emmeloord aanwezig.

Volgens een van onze verslaggevers was de politie lange tijd in onderhandeling met mensen in een woning aan de Botterstraat, maar dat werd niet door de politie bevestigd.

Rond 17.00 uur werd de politie opgeroepen voor een verdachte situatie in Emmeloord. Om de veiligheid voor de omgeving te garanderen werd er groot opgeschaald en werd de omgeving van de Botterstraat afgezet. Ook vloog er een politiehelikopter van de Landelijke Eenheid boven de Botenbuurt.

Terwijl de vlag halfstok hing, speelde zich waarschijnlijk een gijzeling af in de Botenbuurt

Veel onduidelijk
Door veel getuigen wordt gemeld dat er een gijzeling met een vuurwapen is geweest, maar de politie wil dit nog niet bevestigen. Ook kan de politie nog niet zeggen of de betrokkenen bewoners van het huis waren of wat hun relatie was. Het slachtoffer krijgt professionele hulp.



Eerder op de dag twitterde de politie dit:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel