Kunstwerk op Weerwater beweegt op het ritme van de hartslag van Flevolanders

ALMERE • Do 5 mei 2022 | 21:09 • Donderdag 5 mei 2022 | 21:09

Op het Weerwater in het stadshart van Almere Stad is het kunstwerk Nieuw Flevo Peil te zien. Het interactieve waterkunstwerk wordt gemaakt in opdracht van Museum M en moet de positieve energie in de stad zichtbaar maken.

Het kunstwerk ligt op een vierkant in het Weerwater. Het Nieuw Flevo Peil is een waterbron die door de hartslagen van bezoekers wordt aangestuurd. De hartslagen worden 'verzameld' door medewerkers, de zogeheten 'beat collectors'. Voorbijgangers worden door hen aangesproken met de vraag: waar gaat jouw hart sneller van kloppen?

Het Nieuw Flevo Peil moet de positieve energie van de provincie zichtbaar maken. Hoe hoger het water, des te positiever. De ontwerper van het kunstwerk, Meike Ziegler van het Duitse Creatuals, zegt over het kunstwerk: "Met het Nieuwe Flevo Peil laten we zien hoe Flevoland borrelt en bruist".

Vertraging
De officiële opening stond eigenlijk al voor woensdag 27 april gepland, maar volgens de makers heeft het slechte weer van de afgelopen tijd gezorgd voor vertraging.

Een avondwandeling langs de Esplanade en over de boulevard naar het Nieuw Flevo Peil wordt extra bijzonder door een spectaculaire lichtshow die elke avond de hemel laat oplichten en het Weerwater in de spotlight zet, de zogeheten Power Flower.

Het Nieuwe Flevo Peil is vanaf vrijdag tot en met 29 mei op het Weerwater in Almere te zien. De einddatum is nog onder voorbehoud.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel