'Voetballer Lukoki werd voor overlijden in elkaar geslagen'

ALMERE • Ma 9 mei 2022 | 21:21 • Maandag 9 mei 2022 | 21:21

Jody Lukoki, de 29-jarige oud-voetballer van Ajax die maandag in het ziekenhuis overleed, werd daarvoor door familie tijdens een feest in Almere in elkaar geslagen. Dat meldt Het Parool.

De dood van Lukoki werd maandag bevestigd door zijn manager, maar over de achtergrond van zijn overlijden werd niets gemeld. Volgens de krant raakte hij onlangs slaags met twee neven en een vriend op het feest. Waar en wanneer dat was, is niet bekend. Thuis kreeg de voetballer extreme hoofd- en kniepijn en besloot hij naar het ziekenhuis te gaan.

Beenamputatie
Met zijn gezondheid ging het vervolgens niet goed, schrijft Het Parool. Zijn been moest als gevolg van een hardnekkige infectie en zuurstoftekort worden geamputeerd. Een en ander zou versterkt zijn door een verslaving aan lachgas. Lukoki werd na de operatie in coma gehouden en overleed maandagochtend vroeg aan een hartstilstand.

Een woordvoerder van de politie Midden-Nederland bevestigt dat er aangifte is gedaan. Volgens de NOS heeft de politie een verkennend onderzoek opgestart naar 'een incident vorige week in Flevoland'. "We kijken of dat mogelijk in verband kan worden gebracht met zijn overlijden", aldus de politie.

Huiselijk geweld
Lukoki komt uit de jeugdopleiding van Ajax en speelde vervolgens voor PEC Zwolle en Cambuur. Daarna verhuisde hij naar Bulgarije waar hij met Loedogorets drie landstitels pakte. De speler kwam daarna onder contract bij FC Twente. Aan voetballen kwam hij in Enschede niet toe. Al snel liep hij een zware knieblessure op. Daarna werd Lukoki ontslagen omdat hij schuldig bevonden werd aan huiselijk geweld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel