Bewoners Evenaar boos: "Het is wachten tot er doden vallen"

ALMERE • Di 10 mei 2022 | 19:12 • Dinsdag 10 mei 2022 | 19:12

Bewoners van de Evenaar in Almere Buiten maken zich grote zorgen over de hoeveelheid ongelukken in de straat. Alleen al de afgelopen week zijn er vier aanrijdingen geweest waar drie gewonden bij zijn gevallen. Vooral de kruising tussen de Evenaar en de Atlasdreef is een gevaarlijk punt.

Er wordt al jaren geklaagd dat de weg onveilig is. Zo zijn er naast de ongelukken ook veel situaties die nog net goed aflopen. Verder is de weg te smal en te onoverzichtelijk. Claudia, een van de bewoners van de straat, geeft aan dat het probleem ook bij automobilisten ligt: "Ze kijken gewoon niet goed en veel mensen rijden veel te hard. Het is echt asociaal rijgedrag."

Bijna dagelijks raak
In 2020 is de weg al een keer vernieuwd om de veiligheid te verbeteren. Toen heeft de gemeente onder andere de verlichting aangepast, de fietspaden duidelijker aangegeven en bus-vriendelijke drempels aangelegd. Toch is dat volgens bewoners nog niet genoeg: "Het is bijna dagelijks wel raak. En er zijn vaak ook nog kinderen bij betrokken. Dat is zo kwalijk. Het is gewoon wachten tot er doden vallen", zegt een bewoner van de straat.

Een andere bewoner heeft gehoord dat er zelfs mensen zijn verhuisd door de hoeveelheid ongelukken: "Die werden echt helemaal gek van de constante sirenes en het geschreeuw." Zelf overweegt de bewoner ook om te verhuizen: "Als er niks gaat veranderen aan het kruispunt, is het voor ons ook een keer klaar. Je merkt dat het ook stress geeft voor je kind en dat is het laatste wat je thuis wil hebben."

Problemen bekend bij de gemeente
De problemen aan de Evenaar zijn bekend bij de gemeente Almere. In plannen staat dat ze nog dit jaar stappen willen ondernemen om de onveilige situatie aan te pakken. Het moet dan gaan om het verbreden van het fietspad en het verduidelijken van de fiets- en wandelpaden. Er gaan nu ook stemmen op om de geplande grote verbouwing van de weg eerder te doen. Die staat nu gepland voor 2025.

Dit nieuws is afkomstig van verslaggever Yannick van de Wouw. Hij richt zich dit jaar speciaal op nieuws uit Almere voor Omroep Flevoland en 1Almere.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel