Overvaller bond slachtoffer naakt vast en wil nu excuusbrief schrijven

ZEEWOLDE • Wo 11 mei 2022 | 14:00 • Woensdag 11 mei 2022 | 14:00

Een 26-jarige man uit Zeewolde wil graag excuses maken aan de dorpsgenoot die hij naakt vastbond en 3500 euro afhandig maakte. Dat gebeurde vorig jaar december, in het huis van het slachtoffer. De overvaller had via een datingsite een afspraak met hem gemaakt.

In plaats van een date, werd het een overval waarbij het slachtoffer onder dreiging van een vuurwapen werd gekneveld en bedreigd. De verdachte zei dat hij wist waar zijn zus en ouders woonden, dat hij drie nichtjes had en in wat voor auto zijn tweelingbroer reed.

Hij werd op die manier gedwongen om zijn pinpas en codes af te geven. Vervolgens haalde de verdachte 3500 euro van de rekening af. Toen hij weer vertrok, dwong hij zijn gijzelaar om tot 120 te tellen. Als hij dat niet deed, wist de man 'hem te vinden'.

Verdachte heeft spijt
Woensdag stond er een niet-inhoudelijke zitting op de rol in de Lelystadse rechtbank. De verdachte was hier online bij aanwezig. "Ik heb spijt van wat ik heb gedaan", vertelde hij vanuit de gevangenis. Zijn advocaat vroeg een medewerkster van Slachtofferhulp die de gedupeerde begeleidt, of hij misschien openstaat voor bemiddeling. Nee, antwoordde zij. "Hij is hier vandaag niet eens, omdat hij de confrontatie niet aandurft." Een excuusbrief dan, wilde de raadsman weten. "Dat moet ik met hem overleggen", zei ze daarop.

Op 6 juli wordt de rechtszaak inhoudelijk behandeld. Dan zal het slachtoffer ook met een schadeclaim komen en een beschermingsverzoek, zodat de verdachte niet meer bij hem in de buurt mag komen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel