Autosloperij Gaos gaat stoppen

EMMELOORD • Do 12 mei 2022 | 12:28 • Donderdag 12 mei 2022 | 12:28

Autosloperij Gaos in Emmeloord gaat na 40 jaar sluiten. Het bedrijf stopt definitief in december van dit jaar. Eigenaren Harry en An Bootsma gaan met pensioen en hun twee zonen, die ook werkzaam zijn in het bedrijf, nemen het niet over. Het terrein van ruim 3 hectare groot zal worden verkocht.

Gaos is een begrip in Noordoostpolder en wijde omgeving. Wie een afgedankte auto heeft, kan zijn wagen afleveren maar klanten kunnen ook zelf op het terrein auto's demonteren. Het bedrijf verkoopt ook occasions en auto-onderdelen.

"We hebben goede en leuke jaren met de klanten gehad en we zullen ze gaan missen," laten vader, moeder en zoons weten. Ook gaat het volgens hen 'met pijn in ons hart'. Omdat de ijzerprijs nu hoog ligt, is dit voor hen het juiste moment om te stoppen.

Georganiseerde chaos
Eigenlijk doet de naam 'Gaos' het bedrijf geen recht want alle 60.000 onderdelen zijn netjes op categorie en merk gesorteerd. De naam staat dan ook voor Gebruikte Auto Onderdelen Service. Elk onderdeel, van motorblok tot ruitenwisser, heeft een eigen label dat terug te vinden is via een computersysteem. Klanten kunnen zelf via de website zoeken in de voorraad.

Wat Harry en An gaan doen als het bedrijf daadwerkelijk dicht is en alle auto's en onderdelen verkocht zijn weten ze nog niet. An is nog dagelijks aanwezig op de sloop en doet vooral het klantencontact. Verder heeft ze een grote liefde voor dieren: "Misschien ga ik op den duur wel aan de slag bij de dierenambulance." Harry sleutelt nu al veel aan oude auto's en zal dat ook blijven doen. Een deel van de medewerkers van de sloop heeft al een andere baan gevonden, voor de rest wordt een oplossing gezocht.

Tot het einde van het jaar kunnen er nog steeds auto's worden gebracht en gevrijwaard. De magazijnen moeten wel leeg dus zal het bedrijf bij de aankoop van meer onderdelen een leuke korting geven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel