Start proef vaste veerdienst Marker Wadden

LELYSTAD • Do 12 mei 2022 | 14:01 • Donderdag 12 mei 2022 | 14:01

Natuurmonumenten en het nautische bedrijf Blue Amigo hebben een overeenkomst gesloten voor een vaste veerdienst naar de Marker Wadden. Vrijdag 13 mei start een proef daarmee. Op de meeste dagen gaat er dan meerdere keren per dag een veerboot naar de eilanden. De proef duurt tot eind juni.

Philip Makkink, gebiedsmanager Flevoland van Natuurmonumenten: "De wens voor een vaste veerdienst lag er al bij de aanleg van Marker Wadden maar dat realiseer je niet van de één op andere dag." Hij noemt de veerdienst een "mijlpaal in het jonge leven van Marker Wadden".

"Tot nu toe is het gelukt om samen met enkele rederijen op diverse dagen in de week een oversteek naar Marker Wadden te regelen. Nu zetten we de volgende stap; proefvaren voor een vaste veerdienst", aldus Makkink. Naast een oversteek met de veerdienst kunnen mensen ook nog steeds terecht bij de diverse charteraanbieders.

Er kunnen voorlopig maximaal 85 mensen per keer aan boord van de veerboot, ook mensen met een beperking. Vanaf eind juni zal de boot elke dag gaan varen, meerdere keren per dag. De veerdienst vaart voor een periode van een paar jaar. Als de proef goed bevalt, zal de veerboot permanent blijven varen. Dan wordt er ook een nieuwe, duurzamere boot aangeschaft voor de tocht van en naar de Marker Wadden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel