Koningin Máxima brengt bezoek aan scoutinglandgoed

ZEEWOLDE • Vr 13 mei 2022 | 13:29 • Vrijdag 13 mei 2022 | 13:29

Koningin Máxima heeft vrijdagmiddag een bezoek gebracht aan het scoutinglandgoed in het Horsterwold in Zeewolde. De koningin kreeg een rondleiding door het nieuwe Avonturenhuis en ging daar met waterscouts in gesprek. Daarnaast kreeg de koningin uitleg over drie verschillende duurzaamheidsprojecten.

Een Zeeuwse scoutinggroep vertelde over hun actie om afval uit het water te vissen. Daarnaast zamelen zij plastic in dat langs de kust wordt gevonden. Een scoutinggroep uit Hoorn heeft een boot gemaakt, een zogenaamde Lelievlet, van gerecycled plastic. De scouts vertelden dat de unieke boot daadwerkelijk kan varen en ingezet gaat worden om meer plastic uit het water te vissen. In Zuid-Holland wordt dit voorjaar nog een pilot gestart onder scoutinggroepen om meer bewustwording te creëren over water. Het is de bedoeling om dat project later over alle scoutinggroepen uit te rollen.

Koningin Máxima is de beschermvrouwe van Scouting Nederland. Het Scoutingland in Zeewolde bestaat nu zeven jaar en werd in 2015 geopend door de koningin.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel