Ontruiming na brand in appartementencomplex

LELYSTAD • Zo 15 mei 2022 | 9:56 • Zondag 15 mei 2022 | 9:56

Bewoners van een appartementencomplex in Lelystad moesten zondagmorgen naar buiten nadat er brand was ontstaan in een woning. In eerste instantie kwam de brandweer af op de melding van een brand in een meterkast, maar ter plekke bleek het dus om een woningbrand te gaan.

De brand was in het complex Wonen bij Lily, hier kunnen mensen terecht die met spoed een woning nodig hebben. Bijvoorbeeld na een echtscheiding of omdat ze voor hun werk naar Lelystad moeten verhuizen.

De brand brak rond 09.00 uur uit waarna uit voorzorg de bewoners naar buiten moesten. Er werden meerdere brandweerwagens en een ambulance ingezet. Een persoon werd in de ambulance nagekeken vanwege het inademen van rook. Vanaf 11.00 uur konden de eerste bewoners weer naar binnen. Dat gold niet voor de bewoners van het appartement waar de brand uitbrak, stichting Salvage is voor ze ingeschakeld.

Hoe de brand is ontstaan is nog niet duidelijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel