Duizenden scholieren op schoolreis naar Floriade

ALMERE • Di 17 mei 2022 | 17:40 • Dinsdag 17 mei 2022 | 17:40

Duizenden scholieren uit heel Nederland kunnen komende maanden op excursie naar de Floriade in Almere. Dat meldt Elisabeth de Jong van de Floriade dinsdagmiddag in een speciale live-uitzending bij Omroep Flevoland. "Het is wat langzaam op gang gekomen, we hadden ook te maken met vakanties. Maar nu is het super druk", vertelt De Jong. Ook volgend schooljaar verwacht De Jong nog scholieren naar het park te trekken.

Op de Floriade worden programma's aangeboden voor alle leeftijden, van de kleuterklas tot tweedejaars Hbo-studenten. Dat maken was volgens De Jong best een uitdaging. "Je hebt te maken met hele grote thema's, dus dat moet je klein en tastbaar maken voor elke doelgroep."

Voor de allerkleinsten is lesmateriaal gemaakt voor in de klas. Daarin wordt bijvoorbeeld het verhaal achter gebouwen op de Floriade verteld: "Op de Floriade staat een heel mooi pand, dat helemaal van natuurlijk materiaal is gebouwd. Dat gaat over de toekomst van de woningbouw. Hoe maak je dat voor kinderen tastbaar? Door het te vergelijken met hoe een bever zijn burcht bouwt, met takjes en klei. Zo stellen we kinderen de vraag, wat kunnen we leren van de natuur?" Op het terrein zelf zijn er workshops en theatervoorstellingen. Ook kunnen jonge kinderen op eigen houtje de speeltuinen en kindvriendelijke tentoonstellingen ontdekken.

Voortgezet en hoger onderwijs
Oudere kinderen zijn vaak meer geïnteresseerd in groene onderwerpen, vertelt De Jong: "Zeker op de hogere leerniveaus zijn leerlingen veel bezig met duurzaamheid." Ook voor het hoger onderwijs is er een programma. "Groenopleidingen en tuinierscholen vinden het natuurlijk al fantastisch om hier te komen. Samen met bedrijfsleven gaan zij op zoek naar oplossingen voor problemen die binnen de thema's van de Floriade spelen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel