Ontsteltenis na vernieling kunstwerk: "Hersenloze vandalen"

ZEEWOLDE • Di 17 mei 2022 | 21:37 • Dinsdag 17 mei 2022 | 21:37

Het kunstwerk 'Schaatsertjes' aan de rand van het centrum in Zeewolde is vernield. Een van de drie schaatser is bij de enkels afgezaagd en een tweede schaatser mist een hand. Het beeld is door de Lionsclub Zeewolde in 1994 geschonken aan de gemeente. Peter van Es van de Lionsclub is geschokt en noemt de vernieling triest.

Hij spreekt van 'hersenloze vandalen', al heeft hij nog geen idee wie verantwoordelijk is of zijn voor het slopen van het kunstwerk. De afgezaagde onderdelen zijn nog niet teruggevonden en daarom vermoedt Van Es dat het materiaal is meegenomen voor het koper. Dat levert de dieven volgens hem maar weinig geld op, omdat alleen het omhulsel koper bevat. "Het zou nog erger zijn als het gewoon vandalisme is", vertelt Van Es.

Lawaai
Nadat de vernieling dinsdagochtend werd ontdekt, zijn direct de gemeente en de politie op de hoogte gesteld. In overleg met de kunstenaar wordt gekeken of de 'Schaatsertjes' nog hersteld kan worden. De Lionsclub hoopt dat buurtbewoners iets gezien hebben, omdat het afzagen van het beeld vermoedelijk lawaai heeft gemaakt.

De sokkel staat onder een aantal linden, op de hoek van de Westergo en de Flevoweg. De drie rijders kijken uit op het water, waarop geschaatst kan worden tijdens een strenge winter.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel