Camp & Surf en aannemer kibbelen bij de rechter over beslag

LELYSTAD • Vr 20 mei 2022 | 8:35 • Vrijdag 20 mei 2022 | 8:35

De rechter moet toch ingrijpen in een geschil tussen surfschool Camp & Surf en aannemer De Wilde uit Lelystad. De twee liggen met elkaar in de clinch over werkzaamheden die niet naar tevredenheid zijn uitgevoerd en facturen die vervolgens niet werden betaald. Camp & Surf stapte naar de rechter, die donderdag een laatste verzoeningspoging voorstelde. Die strandde.

De Wilde deed een paar klussen bij de pas begonnen surfschool en camperplaats aan de Markerstrekdam. Volgens Camp & Surf voldoet dat werk niet aan de eisen. De Wilde nam de klus aan voor ruim 100.000 euro, maar wacht nog altijd op zo'n 60.000 euro. Camp & Surf betaalde dat bedrag niet uit onvrede over de uitvoering. De aannemer liet daarop beslag leggen op de bankrekeningen van de surfschool. Dat leidt tot grote problemen, stelt de directeur, die hierom de rechtszaak aanspande. Hij wil graag verder met de opbouw van zijn jonge bedrijf aan het Markermeer.

De directeur van De Wilde denkt dat zijn klant gewoon geen geld heeft om zijn rekening te betalen en daarom begon te klagen over de werkzaamheden. "Ik betreur deze hele situatie, wij denken altijd heel ver mee met onze klanten en laten ze liever niet zo zitten. Maar wij hebben gewoon een factuur die betaald moet worden. Desnoods in termijnen."

Die opening greep de rechter donderdag aan om beide partijen de gang op te sturen voor een compromis. Na een kort overleg bleek daar ruimte voor te zijn, ze vroegen alleen om wat meer tijd. Een paar uur later werd duidelijk dat de twee er toch niet uitkomen. De rechter doet daarom uiterlijk 9 juni uitspraak over het beslag op de rekeningen van Camp & Surf.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel