Berthoo Lammers moet afzien van wethouderspost

NOORDOOSTPOLDER • Zo 22 mei 2022 | 9:00 • Zondag 22 mei 2022 | 9:00

Berthoo Lammers, de oprichter en politiek leider van ONS Noordoostpolder, wordt géén wethouder nu zijn partij voor het eerst toetreedt tot het college. Lammers moet vanwege problemen met zijn gezondheid afzien van het wethouderschap, zegt hij in het programma Over Flevoland Gesproken.

"Ik moest dat natuurlijk wel even laten landen, maar het gaat om het gedachtengoed en de realisatie daarvan", zegt Lammers. Wie namens ONS zitting neemt in het college, wil Lammers nog niet zeggen, vooruitlopend op de presentatie van het coalitieakkoord maandagmiddag in Emmeloord.

Primeur
ONS heeft afgelopen week met Politieke Unie, VVD en PvdA overeenstemming bereikt over een nieuwe coalitie. Voor ONS Noordoostpolder is collegedeelname een primeur, zestien jaar nadat de partij zijn entree maakte in de gemeenteraad. Het is ook de eerste keer in de geschiedenis dat Noordoostpolder een college krijgt zonder christelijke partijen.

Berthoo Lammers verwacht dat de burger gaat merken dat er een nieuw bestuur komt: "Je moet transparant zijn en dienstbaar aan de inwoners." Hij gaat het college als fractievoorzitter kritisch tegemoet treden, belooft Lammers. "Ik controleer scherp en dat zal ik ook blijven doen. Ze zijn nog niet van mij af."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel