Actie om tuinen van huurwoningen te vergroenen

EMMELOORD • Zo 22 mei 2022 | 11:00 • Zondag 22 mei 2022 | 11:00

De gemeente Noordoostpolder en woningcorporatie Mercatus binden de strijd aan met verstening van tuinen. Bewoners van de Ingenieursbuurt en De Zuidert in Emmeloord krijgen binnenkort de mogelijkheid om tegels te verruilen voor plantjes en aarde. Als dat een succes blijkt te zijn wordt de actie ook op andere plekken in Noordoostpolder gehouden.

Huurders van woningen in de Ingenieursbuurt en De Zuidert in Emmeloord krijgen binnenkort een brief. Daarin doen gemeente en Mercatus het aanbod om in elk geval één vierkante meter aan tegels te verruilen voor groen. Ze stellen daarvoor een zak aarde en een plant-naar-keuze beschikbaar.

Compliment
De gemeente en Mercatus halen de tegels die zijn vervangen door de plantjes kosteloos op. Huurders in de twee Emmeloordse buurten krijgen ook een flyer met tips. Wie zijn tuin goed onderhoudt, kan een kaartje met een compliment tegemoet zien. Mercatus wil de actie uitrollen naar andere wijken en naar de dorpen als er veel respons op komt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel