Kunstenaar maakt schilderijen met planten van de boerderij

ALMERE • Zo 22 mei 2022 | 16:24 • Zondag 22 mei 2022 | 16:24

In Almere Oosterwold is sinds dit weekend een nieuwe tentoonstelling te zien op boerderij de Vliervelden. Kunstenaar Arnout van der Heijden heeft in een jaar tijd verschillende planten verzameld en daar kunstwerken van gemaakt.

De kunstenaar wil met zijn schilderijen de bewoners van de stad en voedsel van het land dichter naar elkaar toe brengen. Hij vroeg daarbij boerin Tineke van den Berg van boerderij de Vliervelden om hulp.

Van den Berg: "Hij vroeg 'mag ik daar jouw akker voor gebruiken?' Ik vond het geweldig, want dat is precies wat wij ook graag willen doen: mensen verbinden met de herkomst van hun voedsel."

Planten verzamelen
Een seizoen lang liep Van Der Heijden over de akkers om planten te verzamelen. "Ik trok het heel voorzichtig uit de grond", vertelt hij. "Toen heb ik ze mee naar huis genomen. Ik heb ze door een grote pers heen gehaald. Ik heb schilderijen van klei gemaakt en met de stront van de koeien. Dus ik heb echt geprobeerd: wat wordt hier nou verbouwd en hoe kan ik daar op een mooie, moderne manier schilderijen mee maken?"

De expositie van Arnout van der Heijden is tot en met 6 juli te zien in Foodcafé van de Odin op boerderij de Vliervelden in Oosterwold.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel