Nieuwe wethouders NOP gepresenteerd

NOORDOOSTPOLDER • Ma 23 mei 2022 | 17:33 • Maandag 23 mei 2022 | 17:33

De gemeente Noordoostpolder heeft vier nieuwe wethouders op het oog. Het gaat om twee mannen en twee vrouwen. Maandagmiddag zijn de beoogd wethouders van Politieke Unie, VVD, ONS Noordoostpolder en de PvdA door burgemeester Roger de Groot gepresenteerd. Het viertal wordt dinsdag 31 mei officieel geïnstalleerd.

Toon van Steen (Politieke Unie)
Sinds 2014 zit Toon van Steen in de gemeenteraad van Noordoostpolder. Bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen was Van Steen de lijsttrekker van Politieke Unie. Hij volgde daarmee wethouder Wiemer Haagsma op die de afgelopen vier verkiezingen de rol vertolkte voor PU. Van Steen is geboren en getogen in Noordoostpolder. Hij woont met zijn gezin in Emmeloord en is werkzaam als assistent makelaar/taxateur. Als wethouder gaat Van Steen zich bezighouden met bouwen en wonen, vernieuwing van de wijken en dorpen en Stadshart Emmeloord.

Linda Verduin (VVD)
In 2018 werd Verduin actief voor de VVD in Noordoostpolder. Eerst werd ze burgerraadslid en sinds 2019 is ze raadslid. De politica is geboren in Ens, maar woont tegenwoordig in Emmeloord. In het dagelijks leven is ze onderwijskundige. Verduin is directeur van een samenwerkingsverband Passend Onderwijs in het voortgezet onderwijs in Zuidoost Friesland. Als wethouder valt onderwijs ook onder haar portefeuille. Daarnaast gaat Verduin zich bezighouden met economie, recreatie en toerisme, arbeidsparticipatie en jeugdzorg.

Sacha Werkman (ONS)
Werkman zit sinds 2010 in de gemeenteraad voor ONS Noordoostpolder. Momenteel is de beoogd wethouder werkzaam als bedrijfsadviseur. Ze beoordeelt kredietaanvragen voor startende en gevestigde ondernemers. Werkman is de eerste wethouder die de lokale partij ONS mag leveren. Als wethouder is Werkman verantwoordelijk voor financiën, cultuur en erfgoed, WMO en de nieuwe campus voor het voortgezet onderwijs in Emmeloord.

Thomas Gillissen (PvdA)
Gillissen is de enige wethouder die niet uit Noordoostpolder komt. De 26-jarige is geboren en getogen in Lelystad. In die gemeente stond hij eerder al op de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Later is hij doorgeschoven naar het bestuur van PvdA Flevoland. De portefeuille van Gillissen in Noordoostpolder bestaat uit sport en bewegen, mobiliteit, armoedebeleid en milieu en afval.

Coalitieakkoord
De vier partijen presenteerden maandagmiddag ook hun coalitieakkoord. 'Ruimte voor elkaar' is de naam van het 36 pagina's tellende akkoord waarin de partijen hun plannen voor de komende vier jaar aankondigen. In het akkoord staat onder andere dat een coffeeshop zich in de gemeente mag vestigen. Daarnaast is het plan voor een opening van winkels op zondag. Verder wil de coalitie dat er geen zonnepanelen op landbouwgrond komen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel