Tentoonstelling over Joodse artsen in de Tweede Wereldoorlog in Flevoziekenhuis

ALMERE • Di 24 mei 2022 | 10:43 • Dinsdag 24 mei 2022 | 10:43

In het Flevoziekenhuis in Almere wordt dinsdagmiddag een bijzondere tentoonstelling geopend. Die gaat over Joodse artsen in de Tweede Wereldoorlog. De tentoonstelling gaat het hele land door, nu is Almere aan de beurt.

Op het Holocaust Namenmonument in Amsterdam staan 102.000 namen van mensen die nooit een graf kregen. Volgens René Héman van de artsenfederatie KNMG staan daar zo'n 300 namen van Joodse artsen en geneeskunde studenten bij. Om deze namen een gezicht te geven, ontwikkelde de KNMG samen met het vakblad Medisch Contact een reizende tentoonstelling.

De tentoonstelling bestaat uit tien panelen die het verhaal vertellen over het lot van de Joodse dokters en geneeskundestudenten, maar ook de persoonlijke verhalen van de slachtoffers. Héman: "Bijvoorbeeld van hoe een arts zelfmoord pleegde met zijn hele gezin. Dit soort verhalen geven aan wat er kan gebeuren in een samenleving waar angst regeert."

Tot en met 3 juni is de tentoonstelling te bezichtigen in de Binnenstraat van het Flevoziekenhuis.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel