Kamer wil tempo maken met woningbouw Pampus en Oosterwold

ALMERE • Wo 25 mei 2022 | 6:12 • Woensdag 25 mei 2022 | 6:12

De Tweede Kamer heeft een motie aangenomen die de woningbouw in onder meer Almere Oosterwold en Pampus nog meer moet bevorderen. "De motie is eigenlijk vooral om aan de minister te laten zien dat hier mogelijkheden zijn en dat er tempo kan worden gemaakt", zegt Tweede Kamerlid Peter de Groot (VVD), die de motie samen met CDA-Kamerlid Jaco Geurts indiende.

In Nederland moeten van de regering 900.000 woningen worden gebouwd tot en met 2030. Minister Hugo de Jonge voor Volkshuisvesting heeft een inventarisatie gemaakt van de plekken waar in Nederland gebouwd kan worden. Dit moet leiden tot de uitwerking van het programma Woningbouw. Dat zou deze zomer al klaar moeten zijn, maar dat wordt waarschijnlijk pas het einde van dit jaar.

"Uit de onderzoeken die zijn gedaan, blijkt dat Flevoland een potentie heeft voor de bouw van zo'n honderdduizend woningen", stelt De Groot. "Er is nu voor de periode tot en met 2030 in ieder geval een zogenoemde plancapaciteit opgesteld van ruim 48.000 woningen. Deze plannen moeten deels nog worden uitgewerkt."

"In Pampus zouden 25.000 woningen kunnen komen en in Oosterwold 40.000"

— Peter de Groot, VVD-Kamerlid

"In Pampus gaat worden gebouwd en in Oosterwold is dat al gedaan en daar komen nog meer huizen bij. Maar de potentie voor deze twee gebieden alleen al ligt ver boven het aantal van die 48.000 woningen. In Pampus zouden 25.000 woningen kunnen komen en in Oosterwold 40.000", licht De Groot verder toe.

"Natuurlijk moeten we hiervoor ook overleggen met de gemeente Almere en ook met Zeewolde, waar een deel van Oosterwold onder valt. Maar met de motie heb ik de minister er vooral op willen wijzen dat de mogelijkheden hier groot zijn en dat hier ook kansen liggen om tempo te maken in de huizenbouw. En dat is echt nodig", aldus De Groot.

Bijlages

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel