Nieuwe strategie moet aantal afvaldumpingen flink terugdringen

ALMERE • Wo 25 mei 2022 | 16:22 • Woensdag 25 mei 2022 | 16:22

De gemeente Almere gaat via een nieuwe strategie proberen om het aantal afvaldumpingen in Almere terug te dringen. In 2021 kwamen er bijna 14.000 meldingen binnen bij de gemeente van afvaldumpingen. Met de nieuwe strategie zal per wijk worden bekeken wat de juiste aanpak is om het aantal dumpingen naar beneden te krijgen.

Inwoners kunnen straks een container adopteren, er komen beschilderde containers en de gemeente plaatst informatieborden met plaatjes van afvaldumpingen. Onduidelijk is nog in hoeverre dit effect moet hebben op het verminderen van afvaldumpingen. Volgende week komt de gemeente met meer details.

Voor andere wijken kan er voor een andere aanpak gekozen worden. Bijvoorbeeld preventief controleren op dumpingen of zichtbaar toezicht op bepaalde locaties. Er wordt begonnen op vijf locaties waar bovenmatig afval gedumpt wordt. Welke locaties dat zijn, is nog niet bekend. Het doel is om het aantal uiteindelijk op te schroeven naar 50 locaties.

Voorafgaand aan deze maatregelen gaat de gemeente ook in kaart brengen waarom er op bepaalde locaties meer gedumpt wordt dan op andere locaties. Daarbij wordt bijvoorbeeld gekeken of de ondergrondse containers wel werken. Als dat onderzoek te weinig oplevert, wordt er een uitgebreidere omgevingsanalyse uitgevoerd. Daar worden dan ook inwoners bij betrokken. Zo wil de gemeente per locatie uitzoeken waar de pijn zit.

Dit nieuws is afkomstig van verslaggever Vincent Smit. Hij richt zich dit jaar speciaal op nieuws uit Almere voor Omroep Flevoland en 1Almere.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel