Verdachte aangehouden voor moord op Rodney Mijnals

ALMERE • Wo 1 juni 2022 | 12:55 • Woensdag 1 juni 2022 | 12:55

Een 22-jarige man is woensdagochtend in Almere aangehouden voor betrokkenheid bij de moord van Rodney Mijnals. Mijnals werd op 19 februari dit jaar neergeschoten bij zijn woning in Amsterdam-Oost. Hij werd 42 jaar.

De verdachte zit in beperkingen. Om die reden wil de politie de precieze verdenkingen tegen de man (nog) niet delen, in belang van onderzoek. De recherche heeft op meerdere plekken doorzoekingen gedaan. Daarbij is ook een auto gevonden die werd gezocht omdat die mogelijk gebruikt zou zijn door de daders van het schietincident.

Bij het schietincident in februari waren drie daders betrokken. Die drongen met bivakmutsen op de tuin van Mijnals binnen. Eén van hen schoot op de Amsterdammer toen die weg wilde komen. Een vriend van Mijnals die op bezoek was kreeg een kogel in zijn arm.

De zaak werd vorige week behandeld in het tv-programma Opsporing Verzocht. Dat leverde een handjevol tips op. De recherche zegt meerdere aanhoudingen in de zaak-Mijnals niet uit te sluiten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel