Almere regelt crisisnoodopvang voor 91 asielzoekers

ALMERE • Wo 1 juni 2022 | 13:29 • Woensdag 1 juni 2022 | 13:29

De gemeente Almere begint deze week met het huisvesten van asielzoekers in tijdelijke noodopvang. Maximaal 91 asielzoekers kunnen terecht in een voormalig kantoorpand aan de Louis Armstrongweg 100 in de Muziekwijk. Het gaat hierbij niet om Oekraïense vluchtelingen. De extra noodopvang wordt gerealiseerd omdat het Groningse aanmeldcentrum Ter Apel de afgelopen weken overvol zat.

Het pand in de Muziekwijk is al ingericht voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Momenteel verblijven er twee Oekraïense gezinnen in de opvang, zij worden naar een andere locatie gebracht. De crisisnoodopvang zal na afloop weer bedoeld zijn voor Oekraïense vluchtelingen.

De gemeente laat verder weten hoe het ervoor staat met de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. In totaal worden er in Almere meer dan 700 Oekraïners opgevangen. Ruim de helft daarvan heeft onderdak gevonden in panden die de gemeente beschikbaar heeft gesteld. De rest verblijft bij particulieren.

In totaal zijn er in de gemeente 500 plekken voor Oekraïners gerealiseerd, die zitten dus nog niet allemaal vol. Wel komen er ook extra opvanglocaties voor Oekraïners. Aan de Koetsierbaan in Almere Centrum worden 20 plekken gerealiseerd en aan de Clingendaellaan in Buiten komen 16 plekken. Vanaf oktober worden er ook locaties voor langere opvang gemaakt aan de Wisselweg (Staatsliedenwijk) en de Elementendreef (Almere Poort).

Dit nieuws is afkomstig van verslaggever Vincent Smit. Hij richt zich dit jaar speciaal op nieuws uit Almere voor Omroep Flevoland en 1Almere.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel