Overslaghaven dé reden voor Deense meubelgigant om in Lelystad te bouwen

LELYSTAD • Do 2 juni 2022 | 6:08 • Donderdag 2 juni 2022 | 6:08

Een locatie direct naast de overslaghaven Flevokust. Dat was voor de Deense winkelketen JYSK dé reden om zich met een distributiecentrum in Lelystad te vestigen. Volgens JYSK en de eigenaar van het gebouw, MG Real Estate was Lelystad extra interessant omdat er een stuk grond van 13 hectare beschikbaar was. Woensdag werd symbolisch het startsein gegeven van de bouw van het distributiecentrum.

De bedoeling is dat de goederen met schepen naar Lelystad worden gebracht. De containers worden vervolgens vanuit de haven naar het distributiecentrum gereden. De artikelen gaan in eerste instantie alléén naar de 104 JYSK winkels in Nederland. In de toekomst komen daar ook de vestigingen in België, Engeland en Ierland bij.

Volgens Anton van Vlerken van MG Real Estate wordt het distributiecentrum 60.000 vierkante meter groot. Dat is te vergelijken met ruim acht voelbalvelden. Het centrum bestaat uit vier units. De eerste wordt in september opgeleverd en wordt ook direct in gebruik genomen. De resterende drie units zijn eind dit jaar klaar. MG Real Estate zegt een meerjarig huurcontract met JYSK te hebben afgesloten.

In het distributiecentrum zijn 75 medewerkers nodig. Daarover gaat Ton Wenting van JYSK over twee weken in gesprek met de gemeente Lelystad. Hij wil eerst kijken naar mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Ook wil hij plaats bieden aan statushouders. Dat zijn asielzoekers die een verblijfsvergunning hebben en in Nederland mogen werken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel