Remco (15) is voor een dag directeur van Almere City FC

ALMERE • Do 2 juni 2022 | 17:13 • Donderdag 2 juni 2022 | 17:13

Over de financiën kan hij niet veel zeggen, en of er genoeg seizoenkaarten zijn verkocht weet hij ook niet. Toch was de 15-jarige Remco Blijleven donderdag voor één dag directeur van Almere City FC. In het kader van Bazen van Morgen deed algemeen directeur John Bes voor een dag een stapje opzij.

"We hebben allemaal gesprekken gehad over zaken met allemaal partners, en over het verloop van volgend seizoen", vertelt Remco. "Het is best wel moeilijk te begrijpen. Je moet veel leren voordat je hier als directeur aan de slag kan." Toch is Bes erg tevreden met de prestaties van zijn tijdelijke vervanger. "Hij doet het tot nu toe echt geweldig. Hij heeft met iedereen kennisgemaakt, en heeft zich in de meetings ook goed gemanifesteerd. Echt een baas in de dop, dus."

Bazen van morgen
De landelijke ruildag is een initiatief van JINC, een organisatie die kansenongelijkheid in het onderwijs wil tegengaan. Scholieren mogen een dag lang meelopen met een directeur of politicus, om te ervaren hoe het is om leiding te geven. In Flevoland doen 29 scholieren mee, die bijvoorbeeld op de plek van burgemeester van Lelystad Mieke Baltus of Rabobank-directeur Inge Elzinga mogen zitten.

Volgens organisator Esmee Jansen is dat niet alleen een kans voor de leerlingen om ervaring op te doen, ook de bedrijven hebben er profijt van. "Het kan heel inspirerend zijn om een keer iemand anders aan het roer te hebben staan. Het kan voor nieuwe ideeën zorgen." Tijdens eerdere edities van Bazen van Morgen merkte John Bes dat ook: "Of het nou gaat over tone of voice op social media, of de wedstrijdbeleving in het stadion. We horen de leerlingen aan, en hopen ook dat ze mee blijven denken met onze club."

Of de 15-jarige Remco enthousiast is geworden voor het vak van directeur, weet hij nog niet. "Het past eigenlijk niet echt bij mij, al dat praten. Ik word liever speler bij de club."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel