Buitenboordmotoren gestolen in jachthavens

ZEEWOLDE • Di 7 juni 2022 | 12:25 • Dinsdag 7 juni 2022 | 12:25

Bij jachthavens in en rond Flevoland zijn afgelopen weekend buitenboordmotoren gestolen. Zo bevestigt de politie dat in de nacht van zaterdag op zondag twee buitenboordmotoren zijn gestolen in jachthaven Wolderwijd. Volgens havenmeester Ingmar Verbij zijn ook bij Holland Marine Service in Zeewolde en in Elburg buitenboordmotoren gestolen.

Volgens Verbij zijn in jachthaven Wolderwijd meerdere pogingen tot diefstal gedaan. Zo zijn sloten afgebroken, zegt hij. "Er zijn camerabeelden beschikbaar, waarop auto’s in beeld zijn en waaruit blijkt dat de dieven getruukt te werk gaan. Ze komen om 5.00 uur de haven op, slaan hun slag en trekken een oranje hesje aan alsof ze daar aan het werk zijn."

Verbij heeft de beelden aan de politie gegeven. Die laat weten de zaak in onderzoek te hebben. De gebeurtenissen verontrusten de havenmeester. Hij adviseert booteigenaren om een sensor in de boot te plaatsen. "Wanneer er dan iemand op stapt, krijg je direct bericht en kun je hulpinstanties inschakelen", aldus Verbij.

Dit is nieuws van de Lokale Omroep Zeewolde, gemaakt door Bart Bos. Omroep Flevoland en de Lokale Omroep Zeewolde werken dit jaar nauw samen om meer lokaal nieuws te brengen. Heb je een tip, stuur dan een e-mail naar bart.bos@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel