'Geen frisdrank maar water tijdens avondvierdaagse'

LELYSTAD • Wo 8 juni 2022 | 6:30 • Woensdag 8 juni 2022 | 6:30

Met gratis water en fruit, muziek en een mascotte in de vorm van een waterdruppel worden de deelnemers van de avondvierdaagse in Lelystad verleid om gezonder te eten en drinken. De actie van JOGG Lelystad spoort basisschoolleerlingen en hun ouders aan om de frisdranken en snoepzakken dit jaar thuis te laten.

JOGG Lelystad zet zich in voor een gezonde leefstijl voor jongeren. Volgens Lisa Koedijk van de organisatie was de aftrap van de avondvierdaagse gisteravond een goed moment om het belang van goed eten en drinken nogmaals te onderstrepen. "In samenwerking met de scholen en zes supermarkten bieden we de leerlingen elke avond een gratis flesje water en een stuk fruit aan. Op die manier hopen we dat de avondvierdaagse nog een stukje gezonder wordt."

Duurzaam
Kinderen doen enthousiast mee met de actie, en ook ouders vinden het een goed idee: "Het is duurzaam, zeker als je een flesje hebt dat je opnieuw kunt vullen", zegt een van de aanwezige moeders. "Bovendien is het gezond, en het lest de dorst, dus ik ben voor."

De actie is onderdeel van een grotere campagne om jongeren gezonder te laten drinken. "We hebben de Lelystad Drinkt Water campagne georganiseerd om meer bewustzijn te creëren over water drinken", vertelt Koedijk. "Samen met heel veel andere partijen in de stad werken we aan een gezondere leefstijl voor jongeren. Om te zorgen dat zij ook gezonde volwassenen worden."

Dit nieuws is afkomstig van verslaggever Desi Bootsman. Zij richt zich speciaal op nieuws uit Lelystad voor Omroep Flevoland en Radio Lelystad. Voor tips: desi.bootsman@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel