Wateroverlast door hoosbuien

FLEVOLAND • Wo 8 juni 2022 | 20:42 • Woensdag 8 juni 2022 | 20:42

Zware regenval heeft woensdagavond op verschillende plaatsen in Noordoostpolder voor overlast gezorgd. In Espel en Emmeloord kwamen straten blank te staan. Het riool kon de hoeveelheid water dat in korte tijd viel, niet goed verwerken.

Iemand uit Emmeloord klaagde op Twitter dat het riool was volgelopen met regenwater, want het water bleef in zijn toilet staan.

Volgens weerman Robert de Vries is in Emmeloord binnen een uur tijd 33,5 millimeter water gevallen.

Tekst gaat verder onder de tweet en foto


Natte avondvierdaagse
Ook de avondvierdaagse in Lelystad verliep niet droog. Deelnemers kregen te maken met zware regenval. Of veel mensen zijn uitgevallen is niet bekend. Een jongen zei bij de finish op het Stadshuisplein: "Mijn voeten zitten beetje in een zwembad, maar dat maakt niet uit." Ondanks het slechte weer was de sfeer tijdens de avondvierdaagse volgens de lopers goed.

Boeren zijn blij met de hoeveelheid regenwater, maar het moet volgens hen niet te veel worden. Door ondergelopen akkers kunnen de gewassen beschadigd raken. Volgens de weersverwachtingen neemt de kans op regen de komende dagen af.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel