Arriva gaat minder bussen inzetten vanwege tekort buschauffeurs

LELYSTAD • Do 9 juni 2022 | 15:52 • Donderdag 9 juni 2022 | 15:52

Vervoersbedrijf Arriva laat vanaf zaterdag 18 juni minder bussen rijden in Lelystad. Door krapte op de arbeidsmarkt en een aanhoudend hoog ziekteverzuim kunnen niet alle chauffeursdiensten worden ingevuld. De wijzigingen zijn gedaan met goedkeuring van de provincie.

Op werkdagen gaat Arriva een zaterdagdienst rijden. Dat betekent dat bussen om het half uur gaan rijden. Op lijn 5 naar Lelycentre en lijn 8 naar Hollandse Hout is de vraag naar busvervoer erg laag en buiten de spitsen nog lager. Deze lijnen gaan daarom doordeweeks terug naar een uurdienst van 9.00 tot 16.00 uur.

Eén keer in het uur op zaterdag
Op zaterdagen gaan bussen maar één keer in het uur de weg op. Alleen lijn 3 naar Batavia Stad rijdt op zaterdag en op zondag om het half uur. Ook gaat Arriva op zaterdagen later rijden. Dat betekent dat vroege reizigers tot 7.00 uur geen vervoer zouden hebben. Daarom zet het vervoersbedrijf voor die tijd enkele vroege ritten in.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel