Unibail Rodamco verkoopt winkelcentrum Almere voor 155 miljoen

ALMERE • Ma 13 juni 2022 | 20:33 • Maandag 13 juni 2022 | 20:33

Winkelvastgoedbedrijf Unibail Rodamco heeft het winkelcentrum van Almere Stad verkocht aan de Nederlandse belegger UMB Group en een consortium van Nederlandse private investeerders. Dat meldt het Financieele Dagblad. Volgens countrymanager Bart van Twillert van Unibail Rodamco is het winkelcentrum voor ruim 155 miljoen euro van de hand gedaan.

Nu het winkelcentrum in Almere verkocht is, bezit Unibail Rodamco nog winkelcentra in Leidschendam, Zoetermeer en Amstelveen. In Almere zelf heeft het concern nu alleen nog 'een heel klein stukje in de Zoetelaarspassage', zegt Van Twillert. "Daar hebben we nog een winkelplint, die eigendom blijft van ons. Op termijn zullen we daar ook afscheid van nemen; dat is niet meegegaan met deze deal."

Het beursgenoteerde bedrijf had een aantal jaar geleden al aangekondigd dat het afscheid ging nemen van stadscentra zoals die in Almere, omdat die niet meer in de strategie passen. De vastgoedbelegger richt zich op grote luxe winkelcentra, zogenoemde shopping malls.

UMB Group zegt in het FD grote potentie te zien om het winkelcentrum van Almere verder te ontwikkelen. Het bedrijf wil onder andere meer 'food' en 'leisure' toevoegen in Almere Stad om het aanbod diverser te maken en zo een breder publiek aan te spreken. Het winkelcentrum heeft circa 100 huurders, waaronder modeketens H&M en Zara.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel