Duurste huisplant met witte vlekken staat op Floriade

ALMERE • Di 14 juni 2022 | 18:38 • Dinsdag 14 juni 2022 | 18:38

De duurste huisplant ter wereld is te bekijken op de Floriade in Almere. Het gaat om de Rhaphidophora Tetrasperma Variegata. Op een plantenveiling werd vorig jaar een bedrag van twintigduizend dollar op de plant geboden.

De exotische plant wordt momenteel getoond in The Green House. Al gaat het niet om het exemplaar waar het recordbedrag op is geboden. De getoonde plant heeft een waarde van 'slechts' 1.700 euro.

Het unieke van de plant zit volgens Famke Brokking van Plantje.nl in de bladeren van de Rhaphidophora Tetrasperma Variegata. "Hij heeft witte vlekken op het blad. Je hebt ook uitvoeringen in het roze of zilver, maar deze heeft witte vlekken en dat maakt de plant bijzonder."

Waar komt de plant vandaan?
De plant komt van oorsprong uit Zuid-Oost Azië. Daar klimt het omhoog in bomen. Brokking zegt dat de Rhaphidophora Tetrasperma Variegata voor de echte liefhebber is. Niet alleen vanwege de prijs, maar ook omdat het speciale zorg nodig heeft.

"De plant heeft maar weinig groene delen en kan daardoor weinig fotosynthese omzetten. Daardoor is de plant moeilijk te kweken en is het aanbod klein. Mocht je hem willen hebben dan zou ik 'm in de kas zetten. Hij heeft een hoge luchtvochtigheid nodig, want hij komt oorspronkelijk uit tropische gebieden. Hij heeft veel direct licht nodig en een vochtige bodem."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel