Fotodoeken van veelbesproken Pride-tentoonstelling omgedraaid

ALMERE • Wo 15 juni 2022 | 13:48 • Woensdag 15 juni 2022 | 13:48

Een aantal fotodoeken die voor het station van Almere staan in het kader van de Pride Photo Week zijn woensdagmiddag door twee mannen omgedraaid. Met een schroefboor haalden zij de borden los. Vervolgens draaiden ze de panelen om en schroefden ze die weer vast. Een van hen gaf aan dat hij vond dat dit soort beelden van naakte mensen niet in de openbare ruimte mogen hangen.

De directie van de Pride Photo Week heeft contact opgenomen met de politie om aangifte te doen. Het gaat onder meer om het fotodoek waarop het geslachtsdeel van de transman Levi te zien was.

Na de vernielingen met graffiti eerder deze week zei directeur Hein-Jan Keizer van de Pride Photo Week: "We zijn als organisatie wel verrast over de ophef in de stad. Almere geeft aan dat het de trans-hoofdstad is van LHBTIQ+ maar dat moet geen lege huls zijn. Wij dachten dat deze tentoonstelling een aanleiding zou zijn voor een goed gesprek, de praktijk blijkt dat de tolerantie in de stad minder hoog is dan dat wij hadden gehoopt."

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking met 1Almere. Omroep Flevoland en 1Almere werken dit jaar nauw samen om meer lokaal nieuws te brengen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel