Veteraan Sandra ging anders over het leven nadenken na missie in kapotgeschoten Bosnië

ZEEWOLDE • Wo 15 juni 2022 | 16:46 • Woensdag 15 juni 2022 | 16:46

"Je gaat wel anders over het leven nadenken.” Dat zegt veteraan Sandra Groeneweg uit Zeewolde, die één keer op uitzending geweest. In 1998 nam ze als ziekenverzorgster deel aan de VN-vredesmissie in Bosnië.

De missie maakte indruk op haar. Ze kwam als 21-jarige in een kapotgeschoten land dat zich na de oorlog weer moest opbouwen. “Ik ging er als vrij jong meisje naar toe”, zegt ze. “Een halfjaar later kwam ik terug, dus heel veel ouder ben ik niet geworden. Maar je gaat wel anders over het leven nadenken. Ik dacht: wat ben ik blij dat ik gewoon een huis en een dak heb en stromend water. Wat ben ik eigenlijk een gezegend mens. Wat ben ik toch gelukkig hier in Nederland. "

Groeneweg bladert door een fotoboek over Bosnië. “Het is wat je nu in Oekraïne ziet. Kapotgeschoten huizen. En in sommigen woonden gewoon nog mensen”. Door de missie is ze, vooral in de periode erna, anders in het leven gaan staan: "Je wilt dan wel dat het thuis gewoon goed is. Dat je je baan behoudt en gewoon moet leven. Want het kan ook zomaar afgelopen zijn."

In de aanloop naar de Regionale Veteranendag op 18 juni in Zeewolde spreekt de Lokale Omroep van Zeewolde vijf veteranen uit Zeewolde over wat voor impact een uitzending op hen heeft gehad.

Dit is nieuws van de Lokale Omroep van Zeewolde, gemaakt door Maarten Groeneweg. Omroep Flevoland en de Lokale Omroep van Zeewolde werken dit jaar nauw samen om meer lokaal nieuws te brengen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel