Flevo-landschap: 'Pas op voor agressieve buizerd'

SCHOKLAND • Wo 15 juni 2022 | 19:19 • Woensdag 15 juni 2022 | 19:19

Natuurbeheerder Flevo-landschap waarschuwt voor een agressieve buizerd op Schokland. Het dier broedt langs het fietspad tussen de noordpunt van het voormalige eiland en het museum aan de Middelbuurt. Het advies is om voorlopig een alternatieve route te kiezen.

Een vogelwerkgroep in Noordelijk Flevoland wees de natuurbeheerder op de broedende vogel. Daarop heeft Flevo-landschap waarschuwingsborden bij de broedplek geplaatst.

Volgens een woordvoerder zijn er tot nu toe geen meldingen binnengekomen van voorbijgangers die zouden zijn aangevallen door de vogel. Flevo-landschap adviseert om de komende vier weken door het Schokkerbos te wandelen of te fietsen, via de Keileemweg.

De Schoklandloop op zaterdag 30 juni komt langs het buizerdnest. Volgens Ina Stege van de organiserende atletiekvereniging AV NOP is het nog de vraag of het dier over twee weken nog op het nest zit. Mocht dat dan nog zo zijn dan gaan de lopers over de Keileemweg, laat zij weten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel