Onveilige situatie op de Urkerweg door werkzaamheden, politie gaat handhaven

URK • Vr 17 juni 2022 | 19:30 • Vrijdag 17 juni 2022 | 19:30

De gemeente Urk waarschuwt fietsers en automobilisten voor een onveilige situatie op de Urkerweg. Aan een deel van de weg wordt gewerkt en fietsers kunnen op die plek tijdelijk geen gebruik maken van het fietspad. Er geldt een omleiding voor fietsers, maar volgens de gemeente houden die zich niet aan het verbod en rijden ze langs het fietspad over de weg.

Er wordt sinds april gewerkt aan de Urkerweg. Vanwege de toenemende verkeersintensiteit en de verbinding met de Oranjewijk en Zeeheldenwijk wordt een deel van de Urkerweg heringericht. Tot en met september worden diverse kabels en leidingen verlegd. Dat gebeurt ter hoogte van de Duikerbrug en de Michiel de Ruyterbrug. Fietsers moeten omrijden door een woonwijk.

Vanwege de werkzaamheden is er een snelheidsbeperking ingesteld van 30 kilometer per uur, maar volgens de gemeente rijden sommige automobilisten rijden toch sneller. Ook rijden er dus fietsers over de weg. De gemeente zegt vooral uit voorzorg te waarschuwen. "We begrijpen dat het heel vervelend is, maar houd je aan de regels en let een beetje op elkaar", luidt de oproep.

Handhaving
Vrijdagmiddag zijn medewerkers van de gemeente en de politie ter plekke geweest om te kijken of er aanvullende maatregelen op de weg kunnen worden ingezet. Volgens de woordvoerder van de gemeente gaat de politie handhaven. "Dat betekent dat verkeersdeelnemers sowieso even moeten uitkijken." De werkzaamheden aan de Urkerweg moeten volgend jaar zijn afgerond.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel