Waardering uitgesproken voor oud-militairen tijdens Veteranendag

EMMELOORD • Za 18 juni 2022 | 16:57 • Zaterdag 18 juni 2022 | 16:57

Een groep oud-militairen werd zaterdag tijdens Veteranendag toegesproken in Emmeloord door voormalig commandant Landstrijdkrachten Mart de Kruif. Hij stond met burgemeester Roger de Groot stil bij de inspanningen die de veteranen leverden voor vrede en veiligheid. Dat gebeurde in kerk de Fontein.

De organisatie is elk jaar in handen van de gemeente en Veteranenplatform Noordoostpolder. Zij zien dat het aantal veteranen dat jaarlijks aanwezig is, blijft dalen. Dat komt omdat de groep veteranen elk jaar slinkt, zo stelt de organisatie.

De Kruif, die de veteranen in Emmeloord toesprak, gaf leiding aan missies in Bosnië en Afghanistan en aan de landmacht tijdens onder meer de nasleep van het tragische ongeluk met vliegtuig MH17.

Nederland heeft sinds 1940 in totaal ruim 650.000 militairen ingezet, verdeeld over meerdere oorlogen en bijna honderd missies. Zij worden tijdens Veteranendag bedankt voor hun inzet.
Naast de Noordoostpolder werd hier zaterdag in meerdere Flevolandse gemeenten bij stilgestaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel